« terug naar Blog

Zelfstandigen en interimmers maken onvoldoende gebruik van internet

door Erno Hannink, 03-12-2010 in Gevonden worden

love a duckHet is natuurlijk wel een beetje als Wij van WC Eend adviseren WC Eend, maar toch.
Uit het artikel ZZP-ers moeilijk te vinden op internet:

Zelfstandigen en interimmers verkleinen hun kansen op opdrachten onnodig door onvoldoende gebruik te maken van internet. Dit blijkt uit een onderzoek van Interimpuls… Hieruit blijkt dat slechts 12 % van de zzp’ers een eigen internetsite heeft die via Google te vinden is en dat slechts ongeveer 10% te vinden is via Linkedin.

Dit onderzoek is uitgevoerd door Interimpuls, een online initiatief die vraag en aanbod bij elkaar brengt op de interimmarkt.
Het onderzoek was gericht op zelfstandigen actief in de vakgebieden ICT, financieel, juridisch, marketing en algemeen management.

Het aantal interimopdrachten is behoorlijk teruggelopen de laatste maanden. Nog steeds vertrouwen de meeste ZZP’ers en interimmers voor het verkrijgen van nieuwe opdrachten op hun bestaande netwerk en een vermelding in de telefoon- en bedrijvengids.

Tja, dit boek heb natuurlijk niet voor niets geschreven. Ik zag het zelfde probleem en niet alleen in de genoemde groep. Ook al heeft een deel wel een website dan is deze niet erg effectief in de meeste gevallen. Een LinkedIn profiel heeft bijna iedere professional wel, maar wat doe je er mee? Twitter?

Lees gratis de 30 minuten versie van het boek

Bron: Interimpuls

Creative Commons License photo credit: alancleaver_2000