« terug naar Blog

Boek review – Battle of the books van Debbie Gesthuizen

door Erno Hannink, 01-08-2010 in Lezers

Debbie Gesthuizen heeft een zeer leuke review over Laat de klant naar jou komen geschreven. Deze review ging ook over het boek van Erwin Blom – Handboek Communities. Het was een Battle of the Books.

In mijn ogen is het boek van Hannink voor de hedendaagse zzp’er een musthave. Hij ziet, net als ik, de enorme kansen die social mediatools bieden. The sky is the limit. Hannink vertelt duidelijk en in detail over alle stappen die je moet nemen en geeft daarbij voorbeelden aan de hand van zijn eigen ervaringen. Hij verliest zichzelf niet in vage termen of ingewikkelde zinnen. Alles is duidelijk en lekker vlot geschreven. En daar houd ik van! Dit boek is een handleiding, of beter, een Bijbel voor de zelfstandige ondernemer!


Ze is niet alleen maar positief. Debbie vindt het ontwerp van het boek niet mooi. Daar waar ik van andere juist zeer positieve reacties ontvang. Zie bijvoorbeeld de video van Piet Hurkmans.

Zoals altijd ben iets wat sterke fans heeft heb je ook sterke haters. Het boek ontwerp heeft daar dus voor gezorgd.

Zoals de titel als zegt is het een battle en het boek van Erwin Blom wint maar net. En dat heeft vooral te maken met het ontwerp van het boek.

De resultaten:
Laat de klant naar jou komen
vormgeving: 6
schrijfstijl/tone of voice: 8
inhoud: 8,5

eindcijfer: 7,5

Handboek Communities
vormgeving: 8
schrijfstijl/tone of voice: 8
inhoud: 7

eindcijfer: 7,7

En dan zegt ze:

Het verschil is erg klein. Qua eindcijfer zou mijn keuze op het boek van Erwin moeten vallen. Maar toch is het boek van Erno, met zeer waardevolle informatie, in mijn ogen meer een aanrader.

Dank je wel Debbie voor jouw beoordeling en Battle. Mooi gedaan.