« terug naar Blog

Recensie op Lancelots

door Erno Hannink, 12-18-2009 in Lezers

Op de site van Lancelots staat nu een recensie van Laat de klant naar jou komen, geschreven door Cindy Kamstra.

Lancelots is een zeer interessante site voor freelancers en ZZPers. Of zoals op de site staat ‘Voor en door freelancers’. Je vindt er een schat aan informatie als zelfstandige.
recensie-lancelots-450-341

Enkele quotes uit de recensie:

Marketing en acquisitie zijn struikelblokken voor veel ZZP’ers. Achter klanten aan jagen en jezelf verkopen om opdrachten binnen te slepen, de meeste ZZP’ers doen het eigenlijk liever niet. In het begin is dat niet zo’n probleem, want veel mensen die voor zichzelf beginnen halen de eerste opdrachten uit hun bestaande netwerk. Maar wat moet je doen als die eerste stroom begint op te drogen? Hoe vind je dan je klanten? Of beter nog: hoe vinden ze jou?

Het boek geeft heel veel praktische tips waarmee je letterlijk direct aan de slag kunt. Het maakt niet uit of je net voor jezelf begint of al wat jaren bezig bent, Hannink heeft voor ieder wat wils in de aanbieding. Door de opzet van het boek, in vier duidelijke onderwerpen, kun je als lezer zelf beslissen welke stappen voor jou op een bepaald moment het meest van belang zijn. “Laat de klant naar jou komen” telt rond de 200 pagina’s, wat het tot een vrij kort boek maakt. Toch heeft Erno Hannink er een schat aan informatie in verwerkt.

“Laat de klant naar jou komen” is geschreven in heldere taal en geeft duidelijk antwoord op vragen waar elke ZZP’er wel eens mee worstelt: “Waarom krijg ik zo weinig concrete aanvragen via mijn website?” en “Hoe kan ik voor weinig geld toch naamsbekendheid krijgen?” bijvoorbeeld. Herkenbaar? Dan is “Laat de klant naar jou komen” een echte aanrader, zeker als je liever snel aan de slag gaat zonder eerst een dik boek vol marketingtheorie door te moeten worstelen.

Lancelots heeft ook een forum waar je vragen kunt stellen en vragen van andere freelancers kunt beantwoorden.

Lees de volledige recensie op Lancelots